maanantai 28. lokakuuta 2019

Fläshbäkki kesään

Kesällä tehtiin äidin kanssa tytsyjen reissu Varkauteen kun mulla oli kesäloma ja äidillä pidempi vapaa töistä. Meistä kumpikaan ei oikein tienny mitä siellä on vaikka sinne on vaan tunnin matka Kuopiosta niin ei oo tullu käytyä. Ois muuten varmaan lähetty kauvemmaks, mutta ei ollu tarpeeks aikaa ja tärkein ajatus oli vaan lähtee kahestaan jonnekin. Oltiin siis yksi yö hotellissa ja kaksi päivää aikaa hengailla. Mulla oli kurkku kipee ja yskä, mutta en halunnu perua kun olin niin innoissani lähtemään.


 Äidin veli oli kehunu Taidekeskus Wäinölää ja sehän oli aivan ihana paikka täynnä erilaista taidetta. Se puutalo itsessään oli jo taidetta niinkun voitte nähdä. Myös sen talon tuoksu oli kotoisa ja tuli jotenkin tosi rento olo. Otin sieltä ihan liian vähän kuvia ja se harmittaa nyt, mutta ainahan voi mennä uudestaan katsomaan uusia näyttelyitä.


 Ketut on nyt yleisesti IN ja niin myös mulle. Rakastan kaikkea kettu aiheista. Mulla on kans kotona mosaiikki ketut seinällä, jotka on teetetty mulle eli aika uniikkia taidetta. Tuolla Wäinölässä oli kettu patsaita, tauluja, piirustuksia ja runokirjoja. Tykkäätkö sä ketuista?


 Illalla käytiin käppäilemässä kaupungilla ja oli tosi hiljasta. Ajateltiin, että ihan kuollut ja ränsistynyt kaupunki. Tosi paljon tyhjiä liiketiloja ja monella kadulla paha haju. Kuitenkin puistot oli nättejä sekä hyvin hoidettuja. Kyllä me viihdytiin kera hauskojen juttujen.

 

 
 Tosi monessa sähkökaapissa oli kivoja maalauksia ja mun mielestä vois olla ihan normi käytäntö, että kaikkiin kaappeihin maalattas jotain järkevää eikä kukaan sitten töhris niihin rumia tuhruja. Kummasti piristää kaupungin ilmettä.


 Lähes koko reissun ajan oli +30 astetta eli täydellinen kesä jos ei meinaa kävellä ympäriinsä niinkun me tehtiin. Kateltiin kaupunkia ja ihasteltiin rantoja. Oli vähän raskas olo välillä, mutta huumorilla siitäkin selvittiin. Rannassa tuuli välillä viileemmin ja löydettiin ihania lumpeenkukkia.


 Jos ikinä meette Varkauteen niin käykää syömässä ravintolassa nimeltä Amanda. Voin suositella lämpimästi. Sisustus voi hämätä, koska se on aika vanhanaikaisen näköinen (retro) ja tuoksuu vähän vanhainkodilta, mutta menu on hyvä. Burgereita, pihviä, muikkuja jne. moneen makuun. Palvelu oli täyttä terästä eli aivan mahtavaa ja ystävällistä.

 
 Oon tosi huono ottamaan itestäni kuvia (varsinkin matkoilla), koska keskityn kaikkeen muuhun. Yritän elää siinä hetkessä nii en ota joka kohasta kuvia, mutta nyt ehkä pitää vähän skarpata kun alotin tän blogin. Tän kuvan siis otti äiti. Nyt taas kun nään mun hiukset kuvasta, muistan miten pitkät ne oikeesti on paitsi tällä hetkellä ainaki 5cm lyhemmät kun tollon kesällä.


Noniin tähän kuvaan on hyvä lopettaa kesän muistelot. Istuttiin Konttiravintola Mortonin terassilla, ihasteltiin järvimaisemaa, sorsia, hyvää fiilistä ja tottakai kikatettiin ihan hassuille jutuille. Ois aikasemmin haluttu syödäkin Mortonissa, mutta oli tosi pitkä jono ja aika nälkä jo valmiiks niin päädytiin sinne Amandaan. Tän jälkee lähettiin takasin hotellille päin ja matkalla äiti meni solmuun repun kanssa ja eihän siitä naurusta meinannu tulla loppua. En ikinä unoha tätä reissua. Äiti on ihana!

Onko teillä ikävä kesää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti